top of page

Memrise


Yabancı dil sınavlarına hazırlananların en çok çektiği ve en çok da çalışması gerektiği bölüm kelime bölümleri olduğuna şüphe yoktur. Direk kelime bilgisini ölçen beş-altı kadar soru gelse de diğer tüm sorularda kelime bilgisi cümleleri iyi anlamanıza ve doğru analiz etmenize yardımcı olur. Fakat o kadar çok ve kıyıda köşede kalmış kelimeyi öğrenmek ve akıl tutmak ciddi bir emek ve kararlı bir tekrar ister.

Neyse ki Memrise var. Memrise ücretsiz ve eğlenceli bir yabancı dil kelime öğrenme sitesi ve her türlü akıllı telefona uyumlu ve bilgisayardan da kullanabileceğiz işini olması gerektiği yapan bir uygulama. Kullandığı görseller ile kelimelerin hafızanızda çok daha kolay yer edinebilmesini sağlıyor. İçerisinde birçok dünya dilinin kelimelerinin bulunmasının yanı sıra, seviyenize göre de kelime öğrenme ve öğretme tercihlerinde bulunabiliyorsunuz.

Özellikle içerisinde bulunan kelime paketleri ile hazırlandığınız sınava ya da ihtiyacınıza yönelik kelimeleri çalışabilmeniz de başka bir avantajı olarak karşımıza çıkıyor.

LYS-5 ve YDS sınavına yönelik bir çok kelime listesi de bulunmakta fakat benim sizlere önerim Memrise'ı indirip kurduktan sonra "504 Absolutely Essential Words" isimli paketi kullanmanız. En azından bir deneyin derim.

Çok Okunanlar
Son Eklenenler
Etikete göre Ara
Sosyal Medya
  • Facebook Classic
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Vimeo Social Icon
bottom of page